امروزه کمتر کسی را می توان یافت که با مفهوم اینترنت اشیا نا آشنا باشد. در چندین سال اخیر مقالات و تحقیقات بسیار زیادی در سراسر جهان بر روی این موضوع کارکرده اند که خود نشان دهنده اهمیت و جذابیت بسیار زیاد این موضوع است.

امروزه می توان اینترنت اشیا را یکی از جدیدترین کسب و کارهای حوزه دیجیتال محسوب کرد که دارای زمینه بسیار پهناوری برای کار و تحقیق است. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع جذاب خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

 

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا یا Internet Of Things که با نشان اختصاری IOT بسیار معروف است، بیانگر اشیا و وسایل پیرامون ما که ب اینترنت متصل شده اند و آنها را می توان به وسیله برنامه ها و اپلیکیشن های موجود در گوشی های هوشمند کنترل و استفاده کرد.

اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می شوند .

امروزه اینترنت اشیاء یک مفهوم در تمامی آبجکت ها از ماشین های صنعتی تا گجت های پوشیدنی است که با استفاده از سنسورهای داخلی خود می توانند داده را جمع آوری کرده و در زمان مناسب از آن دیتای جمع آوری شده در شبکه استفاده نماید.

بنابراین، می توان از یک ساختمان که از سنسورهای خود در جهت تنظیم نور و گرما به صورت خودکار استفاده می کند، نام برد و یا تجهیزات کاربردی که به پرسنل پشتیبانی سازمان ها در مورد خطاهای قریب الوقوع سیستمی، هشدار می دهد.

همگی اینها زیر مجموعه اینترنت اشیاء بوده و به آینده تکنولوژی در جهت سهولت و افزایش کارآمدی زندگی انسان ها کمک می کند.

اینترنت اشیاء چگونه کار می‌کند؟

اکوسیستم IoT مجموعه‌ای از دستگاه‌های هوشمندِ مبتنی‌بر وب است که با بهره‌گیری از پردازنده‌های جاسازی‌شده، سنسورها و سخت‌افزار ارتباطی، به گردآوری، ارسال و اقدام روی داده‌های دریافت‌شده از محیط‌ می‌پردازد. داده‌های گردآوری‌شده توسط حسگرها از طریق اتصال به یک درگاه IoT یا دستگاه لبه (Edge Device) برای تحلیل به فضای ابری ارسال شده یا اینکه به‌صورت محلی تحلیل می‌شوند. گاهی اوقات، این دستگاه‌ها با سایر دستگاه‌های مرتبط، ارتباط برقرار کرده و برپایه‌ی اطلاعاتی که از یکدیگر می‌گیرند، عمل می‌کنند. این دستگاه‌ها بیشترِ کارها را بدون دخالت انسان انجام می‌دهند. البته افراد می‌توانند با دستگاه‌ها تعامل داشته باشند؛ برای نمونه، می‌توانند آنها را تنظیم کنند؛ به آنها دستورالعمل بدهند یا به داده‌ها دسترسی پیدا کنند.

باید توجه داشت که پروتکل‌های اتصال، شبکه و ارتباطات که با این دستگاه‌های مبتنی‌بر وب به‌کار می‌روند، عمدتاً به اپلیکیشن‌های خاص IoT، بستگی دارند.

 

یک کسب و کار میتواند با استفاده از IOT

  • بر فرایندهای کلی کسب‌وکار خود نظارت کنند
  • تجربه‌ی مشتری را بهبود بخشند
  • در وقت و پول صرفه‌جویی کنند
  • بهره‌وری کارکنان را افزایش دهند
  • مدل‌های کسب‌وکار را ادغام و هماهنگ کنند
  • تصمیم‌های کسب‌وکاری بهتری اتخاذ کنند
  • و درنهایت درآمد بیشتری کسب کنند

امروزه بزرگترین شرکت ها و کسب و کار های دنیا به دنبال پیشرفت در این موضوع هستند و کارهای بسیار خوبی نیز صورت گرفته که میتوان از خانه های هوشمند نام برد.

چیزی که واضح است این است که در آینده بسیار نزدیک اینترنت اشیا در تمام حوزه های زندگی فردی و اجتماعی جامعه همه جانبه و بسیار مفیدی خواهد داشت.